Viltjesavond

Viltjesavond bij True

 

Viltjesavond bij True:
een lasagne van ideeën

 
 

Voor de een–na–laatste Viltjesavond van dit collegejaar trok een dozijn creatieve studenten van Hogeschool Utrecht naar de iconische Pastoefabriek. Na FX, Han Snel, Greenberry en Kaliber is het namelijk de beurt aan True om te hosten. Klant is Calvé. De vraag van Neerlands trotse sauzenmaker in het kort: hoe worden we dit barbecuezomer trending op Instagram?

 
 

Rond 18:00 stroomde het talent goed voorbereid binnen, om na het openingswoord aan te schuiven bij de barbecue. Calvé introduceert drie nieuwe culinaire sauzen in het schap, en deze werden vakkundig gekeurd met een goed gegrild stukje vlees. Tijdens het eten, werd zonder volle mond gespard over de concepten. Smakelijk en spicy, met alle gelegenheid om de concepten te kruiden en presentaties lekker pittig te maken. 

 
 
 
 

Na de laatste spetters saus, en met volle maag verplaatste de groep zich naar binnen. Tijd om te pitchen. Even vakkundig als de concepten gepresenteerd werden, werden ze beoordeeld. Een zevental viltjes werd geserveerd, en zoals het dan gaat: er kan er maar één team de winnaar zijn.

De pitch van Marli Klok en Ocean Conijn sprong er uit, binnen drie minuten werden maar liefst drie ideeën op tafel gelegd, hetgeen terecht werd bestempeld als ‘ideeënlasagne’. Over de inhoud kunnen we niet schrijven, het gaat in de nabije toekomst welverdiende handjes en voeten krijgen. Well done, girls! Dit is waar we het allemaal voor doen.

De volgende Viltjesavond vindt donderdag 12 mei plaats bij Born05. Dit is de zesde dit collegejaar en de laatste voor de zomerstop.